luni, 22 august 2011

Timişoara / Panouri informative cu afişaj electronic

Municipiul Timişoara a semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul Sistem de informare şi comunicare facil pentru cetăţeni – panouri informative.
Proiectul, în valoare de 4.522.865,00 lei (T.V.A inclus) urmează a fi implementat pe o perioadă de 12 luni.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea unui sistem de informare şi comunicare pentru accesul larg al cetăţenilor la informaţii de interes public, în vederea creşterea nivelului de informare al acestora cu privire la informaţiile locale relevante şi implicit îmbunătăţirii relaţiei administraţie publică locală-cetăţean.
Obiectivele specifice ale proiectului sunt amplasarea a 29 de panouri cu afişaj electronic în principalele puncte strategice ale municipiului Timişoara, în vederea asigurării suportului fizic necesar pentru o mai bună informare a cetăţenilor.
Realizarea unui sistem informatic ce va îngloba cele 29 de panouri cu afişaj electronic într-o reţea unitară în vederea asigurării diseminării corecte şi în timp real a informaţiilor de interes public pe întreg teritoriul municipiului Timişoara.
Prin proiect administraţia locală îşi propune să pună la dispoziţia cetăţenilor un nou mijloc de informare şi comunicare, uşor accesibil şi la îndemâna oricărui cetăţean. În acest fel, ne dorim o transparentizare mai mare a administraţiei publice locale, cât şi o mai bună şi mai rapidă informare a cetăţenilor referitor la administraţia publică şi la viaţa comunităţii.
Pe cele 29 de panouri informative vor fi publicate informaţii exclusiv de interes public – de exemplu – proiecte de hotărâri de consiliu local, anunţuri privind organizarea de dezbateri publice, întâlniri ale consiliilor de cartier, informaţii utile (de ex., termene pentru plata taxelor şi impozitelor locale, facilităţi fiscale, lucrări publice, întreruperi temporare ale utilităţilor publice etc.), anunţuri despre acţiuni culturale şi sportive, anunţuri de interes public.
Implementarea proiectuluiva fi asigurată de Unitatea de Management a Proiectului (UMP), o structură constituită la nivelul Municipiului Timişoara, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului -Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional şi Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea de Vest.