marți, 12 iulie 2011

Caraş-Severin / Flagrant cu un poliţist care a refuzat o mită de 100 euro

Astăzi, 12 iulie, procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Anticorupţie Caraş Severin, cu sprijinul Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă - S.I.P.I. Caraş Severin l-au prins în flagrant pe T.P., în timp ce îi oferea unui poliţist suma de 100 de euro.
Astfel, la data de 3 iunie 2011, lucrători ai Postului De Poliţie Coronini din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin au depistat în trafic un cetăţean care conducea un autoturism deşi avea permisul anulat printr-o hotarare judecătorească definitivă, sens în care i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism având permisul de conducere anulat.
Pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal, T.P. a oferit în repetate rânduri o sumă de bani neprecizată, agentului de politie care instrumenta dosarul penal. La rândul său, poliţistul a formulat un denunţ pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. de art. 255 Cod penal. În consecinţă, a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, moment în care T.P. a fost prins în timp ce încerca să mituiască poliţistul cu suma de 100 euro, reprezentând o primă tranşă din suma promisă, în scopul anterior menţionat.
Faţă de învinuit a fost luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea.