marți, 9 august 2011

Timişoara / Tarif unic de la 1 august la apă potabilă şi canalizare

Începând cu 1 august 2011 tarifele pentru serviciile prestate de societatea Aquatim în toate localităţile din aria de operare sunt următoarele:
Servicii.......Tarif.........TVA inclus
Apă potabilă...2,63 lei/m³... 0,026 lei/l
Canalizare.....2,29 lei/m³... 0,023 lei/l.
Tarifele pentru aceste servicii sunt întotdeauna avizate de autoritatea naţională de reglementare din domeniu (A.N.R.S.C.), după care sunt supuse aprobării administraţiei publice locale. Sistemul unic de tarifare a fost aprobat prin hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, în data de 26 iulie 2011.
Ajustarea tarifelor este în conformitate cu strategia de tarifare din contractul de delegare a gestiunii încheiat între ADI şi Aquatim şi planul anual de evoluţie a tarifelor. Creşterea şi unificarea preţului apei şi canalizării sunt condiţionalităţi pentru derularea proiectului finanţat din Fondul de Coeziune al UE. Amintim că judeţul Timiş va beneficia, prin acest proiect, de investiţii în valoare de 119 milioane de Euro pentru construirea de reţele de apă şi canalizare şi staţii de tratare şi epurare. Nu este prevăzută nicio altă creştere de tarif anul acesta.