joi, 11 august 2011

Timişoara / Evaziune fiscală cu boabe de porumb

In data de 10 august 2011 ,în jurul orei 18, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi Serviciului Poliţiei Rutiere, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş şi comisarilor Gărzii Financiare Timiş, au executat o acţiune pe D.N. 6-localitatea Izvin, ocazie cu care au oprit în trafic 3 autocamioane, în care erau transportate 75 de tone de cereale, fără a avea documentele necesare efectuării transportului.
Unul dintre camioane, care avea ataşată şi o semiremorcă, era condus de M. Florel, de 49 ani, din localitatea Giuvărăşti, judeţul Olt, angajat al unei societăţi comerciale din localitatea Variaş, judeţul Timiş. În autocamion şi semiremorcă erau încărcate 25.080 de kilograme de porumb boabe, conform avizului de însoţire a mărfii.
A.O. S, de 36 de ani, din localitatea Opătiţa, judeţul Timiş, angajat al aceleiaşi societăţi comerciale transporta cu un camion 25.200 de kilograme de porumb boabe, conform avizului de însoţire a mărfii.
Într-un un autotractor, condus de M. Marius, de 34 de ani, din Timişoara, angajat al unei societăţi comerciale din localitatea Oneşti, judeţul Bacău, era transportată cantitatea de 24.880 de kilograme de porumb boabe.
Cei trei conducători auto nu au putut prezenta facturi pentru cantităţile de cereale transportate, motiv pentru care verificările au continuat, stabilindu-se că, pentru cerealele transportate, nu au fost întocmite facturi fiscale.
S-a luat măsura confiscării întregii cantităţi de cereale în valoare de 75.160 de lei şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale de 5.0000 de lei.