joi, 11 august 2011

Timişoara / Bombeto Pascaline Esther, spre competentă soluţionare

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Vujosevic Miljan, Dobrijevic Damir, Vrcelj Milan, cetăţeni sârbi, Bombeto Pascaline Esther, cetăţean congolez, Martinescu Ion, Cîrstea Eugen, Steici Emil Dan şi Barbosu Florin Marius, urmare a destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări.
În fapt, se reţine că, în cursul anului 2011, inculpaţii au introdus pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, cantităţi însemnate de ţigări, provenind din Republica Serbia.
Ţigările erau introduse în ţară cu un autovehicul aparţinând corpului diplomatic, pentru evitarea controlului la frontieră, erau depozitate în diverse locaţii deţinute de către membrii grupării şi comercializate ulterior pe raza judeţului Timiş.
În noaptea de 12/13.06.2011, procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat-o în flagrant delict pe inculpata Bombeto Pascaline Esther, în autoturismul acesteia fiind descoperită cantitatea de 18.500 pachete ţigări, introduse ilegal pe teritoriul ţării.
Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Timiş.