miercuri, 10 august 2011

Timişoara / Suspect în cazul jafului unei case de pariuri din Austria, prins în cartierul Plopi

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş sub coordonarea procurorilor din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Timiş, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Timiş au reuşit depistarea a două persoane suspectate de săvârşirea mai multor tâlhării şi furturi în Austria, dar şi în România.
Începând din toamna anului 2009, poliţiştii, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul DIICOT - Serviciul Teritorial Timiş, au început activităţi complexe de monitorizare şi documentare a activităţii infracţionale desfăşurate de cinci persoane constituite în grup infracţional organizat specializat în comiterea de furturi şi tâlhării atât în judeţul Timiş cât şi pe teritoriul altor state.
Au fost demarate activităţi de colaborare cu poliţia austriacă, fiind obţinute date şi informaţii cu privirea la săvârşirea de către membrii grupării a unei tâlhării cu mână armată la o casă de pariuri din localitatea Welz, Austria, de unde au sustras o sumă de bani.Pe teritoriul ţării, aceştia au comis mai multe furturi de autovehicule, dar şi din locuinţe şi societăţi comerciale, de unde au sustras aparatură electronică, bijuterii, obiecte de îmbrăcăminte dar şi diferite sume de bani.
În ziua de 31 ianuarie 2011, în baza datelor obţinute în cauză, au fost realizate nouă percheziţii simultane la mai multe locaţii din Timişoara şi alte localităţi din judeţul Timiş, de unde au fost ridicate în vederea confiscării arme albe folosite la comiterea infracţiunilor, bunuri provenite din săvârşirea acestor fapte (calculatoare, obiecte de îmbrăcăminte şi de încălţăminte, motoare, etc.) precum şi suma de 21.500 de euro, totodată fiind indisponibilizate şi trei autoturisme în valoare totală de peste 65.000 de euro. De asemenea într-unul din imobilele percheziţionate a fost găsit un recipient în care se găseau 2,5 Kg de mercur, care a fost ridicat în vederea expertizării.
De asemenea, în urma percheziţiilor desfăşurate, patru membrii ai grupării au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţişti fiind prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, tâlhărie şi furt calificat, instanţa emiţând mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile faţă de V.I.M., de 25 de ani şi B.A., de 32 de ani, faţă de T.I.M. de 22 de ani dispunând prin ordonanţă cercetarea în stare de libertate cu obligaţia de a nu părăsi localitate pe o perioadă de 30 de zile, iar P.C., de 40 de ani va fi cercetat în stare de libertate.
În baza probatoriului obţinut a fost începută urmărirea penală împotriva a opt persoane pentru aderare la grup infracţional şi în funcţie de participaţie pentru tâlhărie, furt sau tăinuire.
În baza datelor şi informaţiilor obţinute, poliţiştii sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. au reuşit depistarea lui T. D. Remus, de 36 de ani, din Becicherecul Mic, şi a Adrianei I. H., de 29 de ani, din Timişoara, pe raza cartierului Plopi, din municipiul Timişoara.
În sarcina lui T.D. Remus au fost reţinute două infracţiuni de tâlhărie şi opt furturi comise pe raza judeţelor Timiş şi Mehedinţi, dar şi în Austria, iar H. I. Adriana este suspectă de comiterea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, furt şi tăinuire.
Cei doi suspecţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore urmând să fie prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă de către D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timişoara.