vineri, 12 august 2011

Timişoara / Aparatură ultramodernă de depistare a consumului de alcool şi droguri în vestul ţării

În data de 12 august 2011, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş a avut loc o prezentare susţinută de reprezentanţii unei firme producătoare de echipamente pentru detecţia alcoolului şi a substanţelor narcotice.
În contextul preocupări permanente creşterii siguranţei în trafic s-a creat oportunitatea unui schimb eficient de informaţii între specialişti în lupta pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi droguri.
În cadrul întrunirii a fost prezentat un dispozitiv utilizat pentru depistarea persoanelor aflate sub influenţa substanţelor interzise prin analiza salivei, dar şi ultimele modele de aparate utilizate în detecţia alcoolului în aerul expirat.
Sistemul de testare a drogurilor prezentat este sigur şi uşor de utilizat, prin designul practic şi consumul mic de energie şi oferă o analiză rapidă şi precisă a probei prelevate. Spre deosebire de alte metode utilizate pentru a detecta prezenţa substanţelor narcotice în organism, echipamentul permite analiza probei la faţa locului prin metode non-invazive şi într-un timp scurt.
În perioada următoare, acesta va fi supus testării în zona de vest a ţării, respectiv judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, în acţiunile organizate de Poliţia Rutieră, dar şi în alte împrejurări în care este necesară efectuarea unei astfel de testări.