vineri, 11 noiembrie 2011

Timisoara / Demolari definitive si irevocabile

În cursul zilei de joi, 10 noiembrie 2011, Primăria Municipiului Timişoara a trecut la punerea în executare a două sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile în ceea ce priveşte aducerea la starea iniţială a unor imobile unde s-au executat lucrări de construcţie fără autorizaţie.
Astfel, în cazul imobilului de pe bv. Mihai Viteazu nr. 5, sentinţa de demolare a rămas definitivă şi irevocabilă de la data de 31.08.2010. Proprietarii clădirii au demolat singuri o parte din construcţia ridicată ilegal, însă nu au finalizat lucrările de demolare. În condiţiile date, partea rămasă nedemolată conform sentinţei de către proprietari – acoperişul unui turn - a fost demolată de către executorii Municipiului Timişoara.
Al doilea imobil la care s-a trecut la punerea în executare a sentinţei de aducere la starea iniţială este cel de pe str. P. Vasici (fostă Prislop) nr. 7. Şi în cazul acestui imobil, în ciuda demersurilor repetate ale Primăriei Timişoara de după sentinţa rămasă definitivă şi irevocabilă la 17.02.2010, proprietarul a refuzat să îndepărteze grilajele montate ilegal, drept pentru care acestea au fost demolate. De asemenea, proprietarul a fost somat ca în termen de 30 de zile să aducă şi tâmplăria imobilului la starea iniţială, în caz contrar urmând să suporte consecinţele legale.