marți, 8 noiembrie 2011

Timis / Cainele anti-tigari netimbrate

Poliţiştii timişeni au reuşit depistarea în trafic a unui autocamion în care se aflau, ascunse în locuri improvizate, 2500 de pachete de ţigări cu timbru necorespunzător, fără documente de provenienţă.
În ziua de 08.11.2011, în jurul orei 15.45, poliţiştii rutieri au depistat pe DN 6 în localitatea Remetea Mare un autocamion condus de V. Vasile, de 50 de ani din comuna Ponoarele judeţul Mehedinţi.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu reprezentanţii Autorităţii Rutiere Române a reieşit faptul că acesta nu deţinea licenţă de transport rutier marfă, fapt pentru care s-a dispus măsura reţinerii plăcuţelor cu numerele de înmatriculare în vederea indisponibilizării autovehiculului.
Fiind în continuarea verificărilor poliţiştii au descoperit în cabina autocamionului mai multe pachete de ţigări netimbrate, fapt pentru care au folosit un câine specializat în depistarea substanţelor interzise, într-un compartiment aflat deasupra cabinei fiind depistate peste 2.500 de pachete de ţigări timbrate necorespunzător de provenienţă Ucraina, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.
Totodată poliţiştii au mai descoperit şi alte compartimente ascunse dar în care nu se aflau ţigări.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliţiei unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, de asemenea întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.