luni, 7 noiembrie 2011

Timisoara / Ceremonie pentru cei 24 de francezi ingropati in Cimitirul Eroilor

La data de 8 noiembrie, cu ocazia deplasarii la Timisoara, ambasadorul Frantei, Henri Paul, va prezida alaturi de Mircea Băcală, prefectul judetului Timis, o ceremonie de comemorare în onoarea a celor 24 de militari francezi cazuti în timpul primului Razboi mondial si îngropati în Cimitirul Eroilor.
Aceasta ceremonie organizata cu ocazia aniversarii armistitiului de la 11 noiembrie 1918 va avea loc la Cimitirul Eroilor din Timisoara (strada V. Lazarescu) la ora 9.30.
De asemenea, sunt invitati sa participe la aceasta ceremonie: generalul de brigada Gheorghe SIMINA, comandantul garnizoanei din Timisoara, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin OSTAFICIUC, primarul municipiului Timisoara, Gheorghe CIUHANDU, presedintele sectiei din Timisoara a Asociatiei nationale a veteranilor de razboi, colonelul (r) Constantin MARACINE.
Ambasadorul Frantei va fi însotit de consulul onorific al Frantei la Timisoara, Dan BEDROS, de colonelul Jean-Marc Lavallée, atasatul apararii, si de Thierry Sète, directorul Institutului francez din Timisoara.
In timpul ceremoniei, garda de onoare a batalionului 32 infanterie "Mircea" va aduce onoruri militare eroilor francezi.