marți, 8 noiembrie 2011

Timisoara / Consulatul german va ramane o institutie cu norma intreaga

Berlin - În ciuda zvonurilor contradictorii, hotărârea este acum oficială: consulatul german din Timişoara va rămâne o instituţie cu normă întreagă.
Preşedinta grupei parlamentare româno-germane, Dr. h. c. Susanne Kastner, se declară liniştită şi foarte mulţumită de succesul înregistrat de eforturile ei.
Conform zvonurilor, închiderea consulatului german din Timişoara/România era deja o chestiune hotărâtă. Acest lucru n-a împiedicat-o, însă, pe Dr. h. c. Susanne Kastner să se impună pentru păstrarea reprezentanţei germane în România. În cadrul nenumăratelor întâlniri, dialogurilor informale şi scrisorilor, preşedinta grupei
parlamentare româno-germane şi în acelaşi timp o veche prietenă a României şi-a afirmat cu tărie poziţia pentru păstrarea consulatului.
Munca a fost şi răsplătită. După un efort de săptămâni întregi şi acţiuni concentrate în domeniul politic, economic şi cultural, a fost anunţat în sfârşit în mod oficial: păstrarea consulatului de la Timişoara este asigurată. 'Mă bucur foarte mult că am putut convinge Ministerul German de Externe că reprezentanţele cu normă întreagă din Timişoara şi Sibiu realizează o muncă la care nu putem renunţa.' afirmă Susanne Kastner.
În ultima perioadă viitorul consultatului din Timişoara era pus sub semnul întrebării. De curând părea să fie în primejdie chiar şi consulatul general de la Sibiu. 'Deşi Sibiu-ul va fi retrogradat la statutul de consulat, rămâne un consulat cu normă întreagă.' Cu aceste acţiuni este asigurată prezenţa în teritoriu, după cum reiese din concluziile preşedintei Kastner. În acest context, există, însă, şi elemente mai puţin fericite. Faptul că nu au rămas acelaşi cifre la ajustarea personalului din cele două instituţii este într-adevăr regretabil. Cu toate acestea păstrtarea consulatelor reprezintă în primă linie un succes şi un motiv de bucurie.
'Fără sprijinul important obţinut din mediul politic, economic şi cultural, nu am fi reuşit să schimbăm hotărârea Ministerului German de Externe.' le mulţumeşte Kastner tuturor celor implicaţi în această acţiune.