miercuri, 9 noiembrie 2011

Timis / Structura confesionala si multietnica din regiunea Banat

Primaria orasului Deta impreuna cu partenerul din Serbia, comuna Varset, organizeaza joi, 10 noiembrie, o noua actiune in cadrul proiectului cu finantare europeana 'Imbunatatirea cooperarii transfrontaliere si oferta turistica comuna a oraselor Varset si Deta - aplicarea de noi tehnologii in iluminare'.
Evenimentul va avea loc la Deta, in Sala de Conferinte a orasului Deta, de la ora 11, si are ca tema 'Structura confesionala si multietnica din regiunea Banat'.
Sunt invitati sa participe specialisti in istoria Banatului de la Universitatea de Vest, Muzeul Banatului Montan, Episcopia Romano-Catolica de Timisoara, Vicariatul Ortodox Sarb de Timisoara, Mitropolia Banatului, reprezentanti ai autoritatilor publice din Deta si Vrset, reprezentanti ai Bisericilor Romano-Catolica, Ortodoxa Sarba si Ortodoxa Romana din Vrset, alaturi de reprezentanti ai mass media.
Activitatea doreste sa puna in evidenta bunele relatii stabilite de secole intre populatii de etnii diferite, de religii diferite si care prin respect reciproc, prin toleranta si buna intelegere au convetuit, fara tensiuni de natura etnica sau religioasa.