luni, 7 noiembrie 2011

Caras-Severin / Omul-tigareta

In data de 6.11.2011, in jurul orelor 10:15, patrula politiei de frontiera din cadrul S.P.F.Socol a oprit pentru control un autoturism Dacia Logan care se deplasa pe ruta Zlatita-Naidas.
Dupa controlul documentelor, politistii de frontiera au efectuat controlul masinii, ocazie cu care au descoperit ascunse in capitonajul portbagajului, sub presuri, sub bancheta din spate, in torpedou si deasupra rezervorului 9200 tigarete de provenienta sarbeasca.
In consecinta, fata de numitul J.D., conducatorul masinii, un carasean din localitatea Moldova Noua, in varsta de doar 20 ani, au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Pe de alt parte, în data de 4.11.2011, ora 23:30, s-a prezentat la controlul de frontiera, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman M. FLORIN, de 24 ani, din localitatea Oravita, care se deplasa pe jos.
In baza detinerii unor informatii, politistii de frontiera , in colaborare cu lucratorii vamali, au efectuat un control asupra persoanei in cauza.
Pe corpul barbatului s-au gasit 1440 tigarete nedeclarate, de provenienta sarbeasca.
In urma verificarilor in baza de date, persoana in cauza a mai fost depistata transportand tigari de provenienta sarbeasca, fara acte de provenienta; astfel ca, aceasta a fost sanctionata contraventional si intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.