luni, 7 noiembrie 2011

Banat / Du-te-vino la frontiera de vest

La sfarsitul saptamanii, politistii de frontiera din vestul tarii au depistat si retinut douazeci si doua persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca fraudulos frontiera de stat pentru a intra, respectiv iesi ilegal in/din Romania.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere, respectiv tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, Cruceni si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta trei grupuri de migranti formate din unsprezece persoane, provenind din tari diferite (Pakistan, Tunisia, Algeria, Maroc si India).
S-a stabilit ca este vorba de 4 pakistanezi, 4 tunisieni, un algerian, un marocan si un indian, cu varste cuprinse intre 23 si 42 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
Majoritatea persoanelor au relatat ca au venit cu taxi sau cu autoturisme de ocazie pana in apropierea frontierei sarbo-romane, de unde si-au continuat calatoria pe jos, pe camp, pana in momentul retinerii lor de catre autoritatile romane.
Si politistii de frontiera aradeni au depistat si retinut opt algerieni si marocani care au incercat sa treaca ilegal frontiera romano-ungara pentru a ajunge in Spatiul Schengen.
Grupul a fost observat in data de 5.11.2011, in jurul orei 8, de catre un echipaj din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, cu ajutorul aparaturii din dotare, in timp ce se deplasa pe jos spre Ungaria. Acesta a fost retinut pentru identificare la aproximativ 3.000 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea de vest a localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.
Este vorba despre sase cetateni algerieni si doi cetateni marocani cu varste cuprinse intre 24 - 44 ani, care intentionau sa ajunga in Franta.