miercuri, 9 noiembrie 2011

Banat / Perchezitii in lumea interlopa din Oravita

Poliţiştii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate Timişoara - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin cu sprijinul Serviciului Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin şi Grupării Mobile de Jandarmi 'Glad Voievod' Timişoara au descins în mai multe locuinţe din oraşul Oraviţa şi localităţile limitrofe pentru combaterea fenomenului contrabandei cu ţigări provenite din Serbia.
În contextul activităţilor desfăşurate a fost demarată Operaţiunea 'REVANŞA' având ca obiect documentarea activităţilor unui grup infracţional organizat, format în cea mai mare parte din persoane domiciliate în zona Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, implicat în astfel de activităţi ilegale.
Activitatea infracţională consta în principal în introducerea de ţigări în ţară, în special prin Punctul de Frontieră Naidăş, a unor ţigări achiziţionate din Serbia şi distribuirea acestora pe 'piaţa neagră', în cea mai mare parte pe raza judeţelor Caraş-Severin şi Timiş.
În acelaşi timp gruparea infracţională şi-a cristalizat şi poziţia în lumea interlopă din zonă, obţinându-se date certe privind implicarea în activităţi pe linie de violenţă.
În baza probelor obţinute în cauză, la data de 9.11.2011, din dispoziţia procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Caraş-Severin, aproximativ 60 de poliţişti şi jandarmi au descins în locaţiile folosite de zece suspecţi, pe raza oraşului Oraviţa şi a unor localităţi limitrofe.
În prezent percheziţiile sunt în desfăşurare, iar la finalizarea acestora cei zece suspecţi vor fi conduşi pentru audieri la sediul DIICOT Reşiţa.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.