duminică, 24 iulie 2011

Timişoara / Sala Olimpia va intra ... în mileniul III

Consiliul Local din Timişoara va supune votului în plen reabilitarea construcţiilor, instalaţiilor şi extinderea sălii OLIMPIA, situată pe Aleea F.C.Ripensia nr. 7, valoarea totală a investiţiei fiind de 10.106.800 lei (inclusiv TVA), eşalonarea investiţiei derulându-se pe o perioadă de 24 luni.
Sala OLIMPIA este situată la limita zonei centrale, în vecinătatea căminelor studenţeşti şi a zonei de locuinţe Olimpia.
Construcţia este realizată în anii 1968, fără subsol, având fundaţiile, stâlpii şi planşeul din beton armat, structura acoperişului fiind din grinzi metalice spaţiale. Peretii de compartimentare şi cei exteriori sunt din cărămidă plină, în grosime de 25 şi 37.5 cm.
Învelitoarea construcţiei este realizată din membrane hidroizolante aplicate pe planşeul din beton armat.
Valoarea de inventar a clădirii este de 317.258 lei.
Pentru executarea reabilitării se propune schimbarea tâmplăriei şi a geamurilor de la faţada principală, înlocuindu-se cu un perete tip cortină, pe structura metalică cu tâmplărie de aluminiu şi geam termopan, precum şi înlocuirea intrărilor laterale, se va avea în vedere grupurile sanitare, vestiarele, garderoba pentru spectatori, camera păstrare obiecte reţinute de organele de pază, spaţii tehnice, reamenajare tribune, ţinând cont de reabilitările executate până în prezent (reparaţii teren joc, vestiare, sauna), crearea unui sistem de climatizare, ventilaţie, modernizarea sistemului de sonorizare, instalaţii electrice (prin dimensionarea numărului de consumatori), instalaţie de iluminat, modernizare PT existent cu instalaţie de gaz, amenajare sala de forţă, crearea unui sistem de acces cu respectarea prevederilor Legii 4/2008, reţea date voce, sistem wireless, sistem de supraveghere video, refacere acoperiş, reabilitarea inelului de alimentare în caz de incendiu, se va avea în vedere dotările necesare obiectivului (locuri de parcare, zone verzi, acces intrări).