vineri, 29 iulie 2011

Timişoara / Parcă-i graniţa cu Africa

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat şase pesoane care au trecut ilegal frontiera în România. În toate situaţiile au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
În perioada 28-29 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat în zona de competenţă, trei grupuri de migranţi formate din 6 de persoane. Persoanele nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de şase cetăţeni algerieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
În toate cazurile au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.
Ultima săptămână a fost o perioadă activă pentru poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, aceştia depistând 11 grupuri de migranţi (42 de persoane), care au intrat ilegal în România pe la 'zona verde'.
În topul celor care au intrat ilegal în România sunt cetăţeni din Algeria, Maroc şi Tunisia.