miercuri, 27 iulie 2011

Timişoara / Invazie africană la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru migranţi care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în Franţa. Alţi şaptesprezece migranţi au fost prinşi după ce au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.
* În dimineaţa acestei zile, în jurul orei 05.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au depistat în zona de competenţă, un grup de patru persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.
Având în vedere că cele patru persoane, toţi bărbaţi, nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni tunisieni şi doi algerieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, care au încercat să trecă ilegal frontiera din România în Ungaria, dorind să ajungă în Franţa.
În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
* Tot în această dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat, în zona de competenţă, trei grupuri de migranţi, formate din 17 persoane. Persoanele nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba română. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea persoanelor în cauză, la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, în vederea clarificării situaţiei. Cu această ocazie s-a stabilit că este vorba de şaptesprezece cetăţeni algerieni, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România.