joi, 28 iulie 2011

Timişoara / Război şi pace la USL Timiş

Conferinţa de presă a PSD Timiş a fost susţinută de cei doi viitori candidaţi la şefia Consiliului Judeţean Timiş şi cea a Primăriei Timişoara, Titu Bojin şi Sorin Grindeanu - viceprimarul în exerciţiu.
Subiectul unic a fost cel al sondajului realizat la nivelul judeţului Timiş. Astfel, 59 la sută dintre timişeni au declarat că o duc mai rău decât în urmă cu trei ani, în jur de 52 la sută şi-au manifestat interesul de a se prezenta la urne la viitoarele alegeri, iar vreo 64 la sută s-au manifestat împotriva ideii de a se desfiinţa judeţul Timiş.
Dacă alegerile ar avea loc în prezent, USL ar obţine la Consiliul Judeţean aproape 50 la sută dintre voturile cetăţenilor din Timiş. La nivel de preşedinte de Consiliu Judeţean, Constantin Ostaficiuc şi Titu Bojin sunt foarte aproape unul de celălalt.
La nivelul municipiului Timişoara, în afara faptului că PSD se situează pe primul loc la preferinţele politice ale locuitorilor, conform sondajului, într-o ierarhie individuală în frunte se află Gheorghe Ciuhandu(PNTCD), urmat de Nicolae Robu(PNL) şi Sorin Grindeanu(PSD). Ceea ce ar infirma sondajul PNL, unde Nicolae Robu ar fi în faţa lui Gheorghe Ciuhandu cu un singur procent, iar Sorin Grindeanu nici n-ar mai conta în ierarhie.
Oricum, la puţin timp mai târziu, PNL Timiş a făcut publice rezultatele sondajului liberal, deşi discuţia în USL se concentrase pe o coroborare şi o colaborare între rezultatele celor două sondaje, astfel încât în cele din urmă să se obţină o cât mai reală evaluare a situaţiei electorale.