luni, 25 iulie 2011

Timişoara / 2.353 de firme pot scăpa de plata majorărilor datoriilor la bugetul local

Consiliul Local din Timişoara va supune votului în plen un proiect de hotărâre privind aprobarea schemei de ajutor de minimis, în vederea scutirii de la plata majorărilor de întârziere aferente obligaţiilor fiscale neachitate în termen constând în impozit/taxă pe clădire şi/sau impozit/taxă pe teren datorate bugetului local de către întreprinderile de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara.
Obiectivul constă în susţinerea agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Timişoara şi în atragerea cu celeritate de venituri la bugetul local al municipiului Timişoara, prin acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere prevăzută la art. 125 alin. (1) si alin. (2) lit. d din Ordonanţa
Guvernului României nr.92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată şi modificată, aferentă impozitului pe clădire şi/sau teren neachitate în termen, datorate bugetului local al municipiului Timişoara, de către contribuabilii persoane juridice.
Proiectul se adresează întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Timişoara, care datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Timişoara pentru neachitarea la scadenţă a impozitelor si taxelor locale, constând în impozit/taxă pe clădire şi/sau pe teren, pe o perioada de 5 ani de la data naşterii dreptului de a stabili obligaţiile fiscale care fac obiectul scutirii.
Prezenta schemă se aplică pe perioada 1 august 2011– 31 ianuarie 2012.
Numărul estimat de beneficiari este de 2.353 de întreprinderi, plătitori de impozite şi taxe locale.
Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat pe întreaga durată de aplicare a acesteia este de 18.909.883 lei.