duminică, 24 iulie 2011

Timişoara / Primăria vrea să vândă 120 de apartamente ANL de pe strada Miloia

Consiliul Local va lua în discuţie proiectul de hotărâre care prevede vânzarea către chiriaşi a 120 de apartamente ANL construite în Timişoara, pe strada Miloia.
Locuinţele de tip ANL construite din fondurile Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe situate în Timişoara, str. Miloia nr. 51, blocul de locuinţe B1 cu scara A şi scara B, având în componenţă 96 de apartamente, şi blocul de locuinţe B2 - având în componenţă 24 de apartamentesunt locuinţe pentru tineri destinate închirierii, fac obiectul proprietăţii private a statului şi sunt administrate de autorităţile administraţiei locale.
În prezent, locuinţele cu pricina fac obiectul unor contracte de închiriere, iar ocupanţii acestora acestora au calitatea de chiriaşi.
Conform legii, locuinţele se pot vinde titularilor contractelor de închiriere numai la solicitarea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fără ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului.