duminică, 24 iulie 2011

Timişoara / Rugă Bănăţeană în capitala Burgundiei

Consiliul Local va aloca suma de 87.000 lei în vederea participării Municipiului Timişoara la evenimentul „Ruga Bănăţeană la Dijon” dedicat promovării Municipiului Timişoara şi Regiunii Banat la Dijon, în Burgundia, Franţa.
Societatea Culturală Banatul, titulara mărcii culturale „Ruga Bănăţeană”, în colaborare cu Asociaţia Culturală Franco-Română din Dijon, Primăria oraşului Dijon, Consiliul General Burgundia şi Consiliul General Côte d’Or, organizează „Ruga Bănăţeană la Dijon”, Franţa, în perioada 2-4 septembrie 2011, eveniment dedicat Regiunii Banat. Evenimentul se va desfăşura în Grădina Darcy din Dijon şi are drept scop promovarea Regiunii Banat în Burgundia prin prezentarea mai multor caracteristici ale Banatului:
cultura, folclorul, tradiţiile, turismul, economia.
La acest eveniment Municipiul Timişoara va dispune de un stand în cadrul căruia va putea expune şi distribui gratuit materiale de prezentare şi promovare a Timişoarei şi a Banatului. De asemenea, va dispune de spaţii pentru expunerea şi/ sau vânzarea de produse de artizanat românesc, specifice zonei Banatului, precum şi pentru o expoziţie de fotografii despre atracţiile turistice ale Timişoarei şi Banatului.
În cadrul zilelor Rugii Bănăţene de la Dijon se vor organiza şi o serie de manifestări artistice la care Municipiul Timişoara va participa cu Ansamblul Folcloric „Timişul” al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara pentru care organizatorii vor asigura cazarea şi masa pe durata şederii la Dijon.
Pe lângă manifestările artistice, vor avea loc şi o serie de acţiuni de promovare şi întâlniri cu oficialităţi ale oraşului Dijon, precum şi ale regiunilor Burgundia şi Côte d’Or, prin care se urmăreşte creşterea gradului de informare a cetăţenilor francezi cu privire la oportunităţile oferite de Timişoara şi de zonă.
În acest sens, este necesară deplasarea la Dijon în Franţa, în perioada 1-6 septembrie 2011, a unei delegaţii de reprezentanţi ai Municipiului Timişoara de aproximativ 40 de persoane. Din delegaţie vor face parte reprezentanţi ai conducerii Primăriei Municipiului Timişoara, consilieri locali, directori şi funcţionari din cadrul Primăriei, reprezentanţi ai Infocentrului Turistic, precum şi Ansamblul Folcloric „Timişul” al Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, care îşi propun să prezinte Timişoara şi Banatul, ceea ce va contribui la promovarea oraşului şi a zonei, atragerea de turişti şi va putea avea în viitor un impact pozitiv asupra dezvoltării economice a Municipiului Timişoara şi a zonei.