marți, 26 iulie 2011

Timişoara / Evaziune fiscală cu autocamioane şi 42 de tone de grâu

În urma unor activităţi specifice, ofiţerii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş au depistat două autocamioane care transportau peste 42 de tone de grâu producţie 2011, fără documente legale.
În noaptea de 25/26 iulie 2011, în jurul orei 02.30 cu ocazia unui control în trafic, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, au depistat două autocamioane în care erau transportate peste 42.000 de kg de grâu, producţie 2011 în valoare de aproximativ 34.000 de lei, fără a avea documente de provenienţă sau act de vânzare - cumpărare.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că cerealele erau transportate de camioanele aparţinând unei societăţi comerciale din localitatea Valea Lăpuşului, judeţul Maramureş, pentru două societăţi comerciale din Constanţa.
Întreaga cantitate de cereale a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării totodată fiind aplicate şi două sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei fiecare.
Combaterea evaziunii fiscale în domeniul transportului şi comercializării cerealelor constituie o prioritate a poliţiştilor tiumişeni, astfel că de la începutul anului până în prezent au fost ridicate în vederea confiscării peste 155 de tone de cereale.