luni, 11 iulie 2011

Timişoara / Proiect transfrontalier cu Zrenjanin

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener anunţă lansarea Proiectului „Inapoi la viitor”, finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, derulat de Primăria Oraşului Zrenjanin (Serbia).
Proiectul vizează noile abordări în dezvoltarea sursele regenerabile de energie, în scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor din regiunea de graniţă, atât în Serbia cât şi în România.
Prin implementarea activitatilor proiectului, in special prin instalarea unui sistem geotermal de incalzire/racire in scoala „Jovan Cvijic” din Zrenjanin, se va asigura protectia mediului inconjurator, reducand emisiile de CO2, salvand resursele, optimizand materialele si produsele din perspectiva protectiei mediului.
Obiectivele proiectului sunt îmbunatatirea calitatii vietii in regiunile de granita prin dezvoltarea folosirii surselor regenerabile de energie, reducerea poluarii si a incalzirii globale prin implicarea surselor regenerabile de energie, crearea de conditii pentru cresterea eficientei energetice in regiunile de granita.
Principalele activitati ale proiectului sunt organizarea a doua conferinte in ceea ce priveste problemele de mediu in Zrenjanin si Timisoara, realizarea unui studiu al parametrilor poluanti in Timisoara si obtinerea unei automonitorizari a surselor de poluare, organizarea unei campanii cu privire la sursele regenerabile de energie prin organizarea a 40 de workshop-uri sustinute in licee, firme si companii publice, atat in Zrenjanin cat si in Timisoara, instalarea unui sistem geotermal de incalzire/racire in scoala “Jovan Cvijic” din Zrenjanin.
Informatii suplimentare la tel. 0374160940, 0744188475,sadamovici@cciat.ro, Silvana Adamovici – Director DRE, Coordonator de proiect din partea CCIAT.