miercuri, 13 iulie 2011

Timişoara / Lansare de roman arab la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”

Clubul Româno-Arab de Cultură şi Presă împreună cu Institutul Intercultural, Institutul Francez şi Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” vă invită la lansarea primei cărţi a lui Jabra Ibrahim Jabra (1920, Betlehem – 1994, Bagdad) tradusă în română, romanul filozofic „Celelalte camere”.
Evenimentul va avea loc joi, 14 iulie, de la ora 17, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” (intrarea în corpul nou, de pe bulevardul V. Pârvan), în prezenţa unor înalţi oaspeţi de onoare, între care ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Ahmed Aquel, Oreste Teodorescu etc.
Traducerea din limba arabă a romanului fost coordonată de prof. dr. George Grigore, care va vorbi despre acest demers, la lansare. Alături de acesta, prezentarea ideii Clubului Româno-Arab de Cultură şi Presă de a oferi românilor traducerea unei cărţi cu totul deosebite, o va face generalul Alexandru Manafu. Romanul „Celelalte camere” este o călătorie în adâncurile minţii omului de azi, împins permanent, dintr-o alienare în alta, să îşi schimbe personalitatea ca să poată trăi într-o lume pe care nici măcar nu şi-o doreşte.