marți, 12 iulie 2011

Timişoara / 650 de burse sociale studentelor înscrise la studii de masterat

Universitatea de Vest din Timişoara vine în sprijinul studentelor care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse şi vor să-şi continue pregătirea universitară cu studiile de masterat. Instituţia pune la dispoziţia tinerelor 650 de burse sociale.
2.500 de tinere aflate în situaţii sociale defavorizate vor putea avea acces la pregătire universitară, în cadrul studiilor de masterat, printr-un proiect în care sunt angrenate Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Cofinanţat de Fondul Social European, proiectul presupune pentru studentele din Timişoara un număr de 650 de burse sociale, în valoare de 3.000 de lei, pe o perioadă de 9 luni.
„Bursele vor fi distribuite atât studentelor înscrise la studii de masterat în cadrul universităţilor de stat, cât şi celor care urmează un program de masterat în cadrul unei universităţi particulare”, anunţă promotorii proiectului.
Bursele vor fi acordate în anii universitari 2011-2012 şi 2012-2013, studentelor înmatriculate la studii universitare de masterat în anul I sau II, la zi, care sunt integraliste şi nu beneficiază de o altă bursă socială sau de alte tipuri de bursă (Erasmus, bursă de merit etc).
Bursele sunt oferite în cadrul proiectului „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse", program susţinut prin fonduri europene. Dosarele se depun în perioada 1-15 septembrie 2011.