miercuri, 13 iulie 2011

Timişoara / Întâlnire JTI cu Baletul naţional din Chile

JTI vă invită la întâlnirile JTI în Timisoara, spectacolul fiind programat să aibă loc pe 11 septembrie. Invitatii acestei editii speciale a întalnirilor sunt celebrul coregraf Gigi Caciuleanu si Compania Naţională de Balet din Chile, El Banch, care vor sustine spectacolul Noche Bach, pe muzica lui Johann Sebastian Bach.
Intalnirile JTI continuă traditia de 12 ani, de a aduce in Romania cele mai mari personalitati ale lumii dansului. Primul invitat al Intalnirilor, in anul 2000, a fost Bejart Ballet. Au urmat Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant. Dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica George Enescu, pianistii Dmitri Alexeev si Valentin Gheorghiu au fost, de asemenea, oaspeti ai întalnirilor.
Cartea de vizita a lui Gigi Caciuleanu este impresionanta. Marele coregraf si dansator este un cosmopolit prin definitie. Nascut in Romania, absolvent al Scolii Nationale Superioare de Coregrafie din Bucuresti, si-a slefuit talentul la marea scoal de balet a Teatrului Balsoi din Moscov. In 1973, Gigi Caciuleanu s-a stabilit la Paris. A fost solistul baletului Operei Romane, dar a explorat concomitent si abisul dansului experimental, cautand permanent noi cai de exprimare in arta coregrafica.
Baletul Naţional Chilian, fondat in 1945, este cea mai veche şi cea mai importantă companie profesionista de dans contemporan din Chile. Marturie stau numeroasele distinctii primite de-a lungul timpului.