joi, 14 iulie 2011

Timişoara / Banatul a ajuns paradisul ilegal al afro-asiaticilor

În ultimele 24 de ore, în zona de competenţă a Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Timiş au fost reţinuţi 14 migranţi care au intrat ilegal pe teritoriul României.
*Ieri dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au depistat în zona de competenţă, pe teritoriul ţării noastre, 10 persoane de sex masculin care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate asupra lor. Lucrătorii noştri au procedat la conducerea celor zece la sediul sectorului în vederea clarificării situaţiei. La reţinerea acestora s-a folosit aparatura din dotare, fiind opriţi la câţiva zeci de metri de linia de frontieră.
*Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat pe raza localităţii Moraviţa, 2 persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, dinspre frontieră.
*Si poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat, aseara, la aproximativ 500 de metri de teritoriul Serbiei, 2 persoane care se deplasau pe jos. Cele două persoane nu vorbeau limba română şi nu işi justificau prezenţa în zonă, lucrătorii noştri procedând la conducerea acestora la sediul Sectorului pentru clarificarea situaţiei.
În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt din Maroc, India, Algeria şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 ani. Acestea au declarat că au intrat ilegal pe teritoriul României cu scopul de a ajunge ulterior în Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi le-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor cei paisprezece vor fi prezentaţi procurorului pentru a lua măsurile legale care se impun.