duminică, 10 iulie 2011

Timiş / 13 africani, trecuţi ilegal frontiera din Serbia

Politistii de frontiera timiseni au depistat, in acest weekend, treisprezece migranti care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania. Majoritatea migrantilor au fost retinuti in zona de competenta a Sectorului Politiei de Frontiera Lunga.
In data de 09.07.2011, in jurul orei 08.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Jimbolia au depistat in zona de competenta, in localitatea Jimbolia, trei persoane de sex masculin cu varste cuprinse intre 23 si 31 de ani, dintre care un algerian, un marocan si un tunisian, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In data de 09.07.2011, la ora 09.15, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat in zona de competenta, in apropierea comunicatiei rutiere Comlosu Mare - Teremia Mare, un cetatean marocan, in varsta de 23 de ani, si un cetatean din Burundi, cu varsta de 21 de ani.
In dupa-amiaza zilei de 09.07.2011, in jurul orei 16.30, lucratori din cadrul aceluiasi Sector au depistat in zona de competenta cinci persoane de sex masculin, marocani, cu varste cuprinse intre 21 si 31 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In dimineata acestei zile, in jurul orei 05.30, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga au depistat in zona de competenta, in localitatea Comlosu Mare, trei persoane, doi cetateni algerieni si un marocan, cu varsta de 24 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
In timpul audierilor, persoanele in cauza au solicitat acordarea unei forme de protectie din partea statului roman, motiv pentru care a fost informata structura competenta, O.R.I. Timisoara pentru demararea procedurilor specifice.