joi, 23 iunie 2011

Timişoara / Primarul Gheorghe Ciuhandu este consternat de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu

Primarul Municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, transmite într-un comunicat de presă: "În numele Municipiului Timişoara îmi exprim consternarea vizavi de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, care l-a acuzat public pe Majestatea Sa Regele Mihai I al României de înaltă trădare pentru abdicarea Sa la 30 decembrie 1947.
Preşedintele Traian Băsescu, prin declaraţiile sale, ne arată faptul că toată condamnarea comunismului în România a fost doar o mascaradă şi o dovadă de falsitate din partea sa.
Este datoria de onoare a Timişoarei ca, în acest moment, să sară în apărarea Regelui României. Dincolo de faptul că este Cetăţean de Onoare al Municipiului Timişoara, nu trebuie să uităm contribuţia pe care Majestatea Sa Regele Mihai I al României a avut-o la dezvoltarea oraşului nostru şi la posibilitatea ca astăzi Timişoara să fie unul din cele mai importante oraşe ale României şi chiar ale acestei regiuni a Europei. Oraşul nostru trebuie să îi fie recunoscător şi astăzi Majestăţii Sale pentru întemeierea unor instituţii de cult, învăţământ şi cultură: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Opera Română, Universitatea de Medicină şi Farmacie, Biblioteca Universitară, Universitatea Timişoara, Filarmonica de Stat „Banatul”, Facultatea de Agronomie (devenită ulterior Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului) sunt numai câteva dintre instituţiile emblematice ale Timişoarei care există datorită Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României.
În aceste condiţii, credem că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să prezinte scuze faţă de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, faţă de Familia Regală şi faţă de toţi timişorenii care îi sunt recunoscători Majestăţii Sale Regelui pentru contribuţia sa la devenirea Timişoarei".