miercuri, 22 iunie 2011

Gărâna / Semenic Fest 2011

Campania naţională exclusivă a Radio România Actualităţi “Mişcarea de Sănătate” lansează, împreună cu Radio 3Net Florian Pittiş şi Radio Reşiţa, primul mare festival al Banatului – „Semenic Fest 2011” – rock, jazz, folk şi dance – o vară fierbinte cu muzică bună, la Gărâna.
Prima ediţie a festivalului va începe în acest weekend şi se va încheia la începutul lunii septembrie. Vineri, 24 iunie, pe scena în aer liber consacrată de Festivalul Internaţional de Jazz, vor urca trupe noi rock (selectate la Bucureşti în urma unui concurs organizat de Club A), care se vor întrece într-un maraton muzical, iar seara se va încheia cu un concert al formaţiei Stonebox. Sâmbată seara, trupa Timpuri Noi va susţine un recital de excepţie, după revenirea pe piaţa muzicală. Duminică, zeci de sportivi amatori şi profesionişti vor participa la un cross montan care va porni din Poiana Lupului, pe un traseu de un kilometru şi jumătate, la poalele munţilor Semenic.
Situată la aproape 30 de kilometri distanţă de Reşiţa şi la o altitudine de 1.000 de metri, localitatea Gărâna a fost înfiinţată de coloniştii germani în 1828 cu numele de Wolfsberg, fiind în prezent una dintre cele mai atractive destinaţii turistice şi culturale ale României. Acest sat de vacanţă din judeţul Caraş-Severin, renumit în toată lumea, gazduieşte în fiecare an tabere de sculptură şi pictură, expoziţii, lansări de carte, competiţii de enduro şi mountainbike.