miercuri, 22 iunie 2011

Timişoara / Pistă de cicloturism de 37 km pe malul canalului Bega, de 2.861.320 Euro

Consiliul Judeţean Timiş va supune votului în plen realizarea unei piste de cicloturism de-a lungul malului Canalului Bega ce va lega Timişoara de Zrenjanin din Serbia.
Traseul pistei de cicloturism este poziţionat de-a lungul Canalului Bega în aval de Timişoara şi are o lungime de 37 km cu o lăţime de 2 m, care permite circulaţia în ambele sensuri.
Pista de cicloturism începe în Timişoara în apropierea podului Modoş, continuă pe Splaiul Sofocle, Parcul Industrial Freidorf, Utvin, Uivar, Otelec care este ultima localitate din România şi se va continua în Serbia până în localitatea Zrenjanin pentru care se va realiza in cadrul proiectului comun un studiu de fezabilitate.
CJ Timiş va asigura partea de cofinanţare, care revine judeţului Timiş, conform condiţiilor de finanţare, iar ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ de APĂ Banat va participa în cadrul proiectului cu terenul pe care se va realiza investiţia, urmând ca ulterior la finalizarea proiectului sa se stabilească printr-un acord comun forma de valorificare a pistei.
Bugetul total al proiectului este de 2.861.320 Euro, inclusiv TVA. ( Euro a fost calculat la un curs de 4,25 lei) din care bugetul propriu al CJ Timiş este de 2.626.320 Euro din care valoarea TVA este de 508.320 Euro, iar bugetul partenerului sârb este de 235.000 Euro.