marți, 21 iunie 2011

Timişoara / Cultură de canabis în locuinţă

Un membru al unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de risc, a fost surprins de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate, în timp ce încerca să vândă marijuana.
Percheziţii la locuinţele membrilor grupului infracţional: s-au descoperit o cultură ilicită de canabis, aproximativ 1,7 kg de plante mărunţite de canabis şi alte cantităţi de droguri.
Începând cu anul 2010, poliţişti ai Serviciului Antidrog - Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial, au desfăşurat activităţi investigative, cu privire la un grup infracţional, implicat în traficul şi consumul ilicit de droguri (marijuana) la nivel stradal, ce acţiona pe raza judeţului Timiş şi în localităţile limitrofe municipiului Timişoara. Astfel, în urma cercetărilor, au fost identificaţi M.G., de 35 de ani, P.L. de 26 de ani, G.M., de 30 de ani şi H.S., de 31 de ani. S-a stabilit că drogurile proveneau din culturi ilicite de canabis indoor, pe care suspecţii le aveau la locuinţele lor.
În cursul zilei de 21 iunie a.c., s-a acţionat pentru prinderea în flagrant a suspectului M.G., surprins în timp ce intenţiona să distribuie aproximativ 25 grame marijuana.
Totodată, au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare la locuinţele principalilor suspecţi. Astfel, la locuinţa lui M.G. au fost găsite diverse cantităţi de marijuana şi haşiş. Într-o anexă a locuinţei a fost descoperită o cultură ilicită de canabis, aflată în diverse stadii de vegetaţie, asigurată cu un sistem de climatizare şi alte instalaţii specifice dezvoltării rapide a plantelor, în total fiind identificate aproximativ 50 de plante.
De asemenea, la locuinţa lui G.M. au fost găsite aproximativ 1,7 kg. de plante mărunţite de canabis.