sâmbătă, 25 iunie 2011

Timiş / Cartier nou în municipiul Lugoj

În municipiul Lugoj se va înfiinţa cartierul Militari, care va fi situat în zona fostelor unităţi militare. Primăria Municipiului a alocat deja sumele necesare pentru dezmembrarea terenului. "Am reuşit să dezmembrăm şi vom scoate la licitaţie 74 de terenuri, cu suprafeţe de 400-470 mp. La licitaţie pot participa toţi lugojenii care doresc să îşi construiască o casă. De asemenea, vom oferi gratuit nouă terenuri, dintre care opt terenuri cu o suprafaţă de 300 mp şi un teren de 248 mp. Acestea sunt destinate tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani", a declarat primarul Francisc Boldea.
Scoaterea la licitaţie a terenurilor va avea la bază Hotărârea de Consiliu Nr. 10 din 27.01.2011, document care stabileşte preţul minim de pornire, fără utilităţi, la suma de 0,4 lei/mp/an. Preţul iniţial creşte după introducerea utilităţilor, respectiv cu 5% pentru apă şi canalizare, 5% pentru alimentarea cu energie electrică, 5% pentru gaze naturale, 5% pentru servicii de telefonie, 2% pentru transport rutier.
Tot în cartierul Militari va fi prevăzută o suprafaţă de 12.500 mp pentru construcţia în regim ANL a cinci blocuri cu câte 30 de apartamente fiecare, în total 150 de apartamente. De asemenea, vor fi lăsate spaţii de peste 3.000 mp pentru construcţia de locuinţe multiple şi spaţii comerciale. O altă suprafaţă de 1.000 mp este prevăzută pentru construcţia sediului APIA. Intrarea în noul cartier se va realizarea în dreptul sediului Butan Gas.