marți, 21 iunie 2011

Timişoara / Festival de breakdance în Piaţa Unirii şi în Piaţa Traian

Institutul francez din Timişoara organizează de 5 ani un festival atipic de artă urbană, sTRAdART, dedicat în întregime practicilor artistice în spaţiul public, care se va desfăşura în zilele 24-26 iunie, la Timişoara. Ultima ediţie a acestui festival a fost consacrată dansului Hip Hop şi graffiti-ului.
În urma succesului de care s-a bucurat această manifestare şi în particular dansul Hip Hop (ateliere în spaţiul public animate de coregraful şi dansatorul Bouba Landrille Tchouda şi asistentul său Cedric Gueret, spectacole, proiecţii), s-a propus transformarea manifestării într-o primă etapă într-o întâlnire internaţională de dans Hip Hop, iar apoi într-o bienală a dansului, după modelul Bienalei de Dans de la Lyon.
Vineri, 24 iunie, de la ora 14,30, va avea loc deschiderea Festivalului, în Piaţa Traian, urmând ca, între orele 15-18,30,  să se deruleze ateliere simultane de Breakdance/Streetdance în Piaţa Traian şi Piaţa Unirii, pentru ca ziua să se încheie cu o proiecţie de spectacole de dans (19,30-20,30/Piaţa Traian).
Sâmbătă, 25 iunie, de la 10,30, va continua cu ateliere simultane de Breakdance/Streetdance în Piaţa Traian şi Piaţa Unirii, de la 16,30 - spectacole de dans oferite de dansatori locali, tot în Piaţa Traian, iar de la ora 21, la Casa Studenţilor, să fie Seară hip hop maghiar, cu ASK Hazai Márka (concert Hip-hop), DJ Suhov + Wowbagger.
Duminica începe de la ora 14 cu demonstraţia participanţilor la ateliere, demonstraţie Pokemon crew, show case jury şi BATTLE Breakdance/Streetdance/B-Boy, în Piaţa Traian, pentru ca de la ora 19,30, spectacolul MURMURES al companiei Malka (Bouba Landrille Tchouda şi Nicolas Majou) să încheie festivalul la Teatrul Naţional din Timişoara.