sâmbătă, 18 iunie 2011

Timişoara / Epidemie de antrax în Serbia, la graniţa cu judeţul Timiş

În urma declarării epidemiei de Antrax în Serbia, zona Novi Becej, satele Bocear şi Novo Milosevo, la 60 de Km de graniţa cu România, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), dr. Radu ROATIŞ-CHEŢAN, a dispus conducerilor D.S.V.S.A. Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad intensificarea măsurilor de control strict al circulaţiei de animale vii, produse şi subproduse, provenite din zona respectivă.
În scopul prevenirii oricărui risc, preşedintele A.N.S.V.S.A. a dispus, de asemenea, monitorizarea foarte atentă a tuturor mişcărilor interjudeţene de animale, din zona Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad. Medicii veterinari din zonele respective sunt mobilizaţi şi acţionează conform procedurilor „Programului strategic al acţiunilor de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor şi caprinelor pentru anul 2011”, precum şi a celor din „Programul de supraveghere şi control în domeniul siguranţei alimentelor pentru anul 2011”.
„Situaţia este sub control, colegii nostri din Caraş-Severin, Timiş, Mehedinţi şi Arad sunt în stare de alertă şi acţionează conform celor stabilite prin Programele Strategice. Asigurăm opinia publică din România, mai ales din zonele de la graniţa cu Republica Serbia, că medicii veterinari sunt la datorie, ca întotdeauna, şi fac tot ceea ce trebuie pentru ca animalele şi oamenii să nu fie în pericol!”, a declarat preşedintele A.N.S.V.S.A.