luni, 13 iunie 2011

Timişoara / Consilierul Ambasadei Congo din Serbia, trafic cu ţigări în judeţul Timiş

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timisoara au destructurat un grup infractional organizat, constituit din 14 persoane, cetateni romani si sarbi, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda.
În fapt, se retine ca, in cursul anului 2011, invinuitii au constituit un grup infracţional organizat, in scopul introducerii pe teritoriul României, prin sustragere de la controlul vamal, a unor cantitati insemnate de tigari.
Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de către invinuita Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, invinuitul Marc Marius Itela Elombola, având funcţia de consilier 2 in cadrul Ambasadei Republicii Congo in Serbia.
Invinuiţii foloseau in acest scop un autovehicul apartinând corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră.
Tigarile erau depozitate in diverse locaţii din judeţul Timis, deţinute de catre membrii gruparii.
In noaptea de 12/13.06.2011, invinuita Bombeto Pascaline Esther a fost depistată in flagrant delict, in autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind gasită cantitatea de 18.500 pachete ţigari, introduse ilegal pe teritoriul tarii.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 9 perchezitii domiciliare in muninicipiul Timisoara si in judeţul Timis.
Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus reţinerea pentru 24 de ore a invinuitei si a altor 3 invinuiţi, cetăţeni sârbi, urmând a fi dispuse măsurile legale si faţă de ceilalţi membri ai grupării, cetăţeni români.