miercuri, 15 iunie 2011

Timişoara / Agricultură, zootehnie şi alimentaţie la TIMAGRALIM

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, impreuna cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, in parteneriat media cu revista ”Ferma”, organizeaza in perioada 16-19 iunie, cea de a IX-a editie a expozitiei internationale de echipamente si produse din domeniul agriculturii, zootehniei si alimentatiei – TIMAGRALIM. Locul de desfasurare a manifestarii TIMAGRALIM este Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului (Calea Aradului, nr. 119), iar deschiderea oficiala va avea loc joi, 16 iunie 2011, la ora 11. Programul de vizitare este de joi pana duminica intre orele 10– 19. Intrarea este libera.
Conceputa ca o manifestare focalizata pe dezvoltarea si promovarea sectorului agricol in zona transfrontaliera, expozitia TIMAGRALIM reuneste peste 170 companii, institutii de profil, fermieri, producatori traditionali si de produse bio care isi vor expune oferta pe o suprafata de 1.200 mp in interior si 5.000 mp exterior.
Varietatea si multitudinea expozantilor prezenti la aceasta editie a TIMAGRALIM a determinat organizarea lor in 5 saloane distincte:
Ø salonul ROMANIA-UNGARIA: 41 de firme si producatori traditionali;
Ø salonul de agricultura: 15 firme cu produse si servicii conexe agriculturii;
Ø salonul zootehnie: 60 de asociatii profesionale si crescatori individuali de animale;
Ø salonul de mecanizare: 25 de firme cu masini agricole si utilaje;
Ø salonul horticultura: 5 producatori privati;
Ø salonul de alimentatie publica: 10 firme cu preparate culinare traditionale;
Alaturi de acestea, vizitatorii vor regasi poligonul de culturi agricole – ce reuneste 20 de firme, institute si statiuni de cercetare, precum si zona de demonstratii cu utilaje in camp.
Expozitia va avea un bogat program conex ce cuprinde seminarii tematice si workshop-uri, demonstratii zilnice cu utilajele in camp, prezentari de loturi de culturi experimentale in cadrul Zilelor Campului, expozitie de animale cu acordare de premii, spectacol ecvestru, degustari de produse traditionale si tombola vizitatorului.