Referitor la eliminarea subvenţiei acordate de Guvern pentru gigacalorie, Primăria Timişoara precizează că Guvernul acordă societăţilor de termoficare ale autorităţilor locale o sumă pentru compensarea preţului neprevizionat la combustibili, de până la 45% din acest preţ. La data de 9 mai 2011, din această subvenţie, Colterm mai are de încasat 56,4 milioane de lei de la Guvern. Consiliul Local Timişoara subvenţionează cu 32,78 de lei diferenţa dintre preţul de producţie(325,82 lei) şi preţul plătit de cetăţeni (252,17 lei), iar guvernul cu 40,87de lei. Consiliul Local mai are de achitat către Colterm o datorie de 44,4 milioane de lei la această subvenţie. În total, Colterm are de încasat restanţe la subvenţii de la Guvern şi de la bugetul local de 100,8 milioane de lei. Anul acesta, Colterm a primit 18 milioane de lei subvenţie de la CLT şi 10 milioane de lei de la Guvern.
Eliminarea subvenţiei va însemna un efort financiar în plus pentru bugetul local de 19 milioane de lei. Consiliul Local decide preţul care este facturat populaţiei, dar în condiţiile actuale, nu poate fi vorba de o majorare a acestui preţ, deoarece populaţia nu mai poate suporta încă o creştere a preţului.
Pentru scăderea costurilor de producţie,astfel încât să fie un preţ real suportabil, premisele sunt bune. În primul rând, preţul de producţie al gigacaloriei de 325 de lei sub cel mediu pe ţară, care este de 500 de lei. S+a obţinut o importantă finanţare europeană, de 74 de milioane de euro, cu care se face retehnologizarea Colterm din acest an, ceea ce va permite să se menţină preţul actual. De asemenea, demersurile pentru realizarea unei fabrici de valorificare energetică a deşeurilor sunt avansate şi se vor urgenta, deoarece va permite reducerea consistentă a preţului de producere a gigacaloriei.