În dimineaţa zilei de 13 mai 2011, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul SJIPI Timiş şi Direcţia Judeţeană de Informaţii Timiş, alături de comisari ai Gărzii Financiare, inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Oficiului pentru Protecţia Consumatorului ai Direcţiei de Sănătate Publică şi lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, au organizat şi desfăşurat o acţiune de amploare piaţa Badea Cârţan din municipiul Timişoara..
Scopul acestei acţiuni a fost combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse alimentare şi nealimentare, dar şi protejarea populaţiei împotriva unor acţiuni ilicite de comerţ.
La acţiune au participat peste 100 de poliţişti, cinci pompieri, 18 comisari ai Gărzii Financiare, cinci comisari ai Oficiului pentru Protecţia consumatorului, patru inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, opt inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă-Timiş şi cinci reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare.
În urma desfăşurării acţiunii, au fost controlate 70 de societăţi comerciale şi 24 persoane fizice care îşi desfăşurau activitatea în piaţă, fiind aplicate 85 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 121.000 de lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de aproximativ 4.940 de lei (produse alimentare în valoare de 2000 de lei şi nealimentare, în valoare de 2500 de lei), totodată fiind confiscată suma de 440 de lei în numerar.
Cam astea sunt informaţiile esenţiale extrase din comunicatul Poliţiei timişene. Ce se înţelege mai greu din tot acest text este că printre cele 24 de persoane fizice care+şi desfăşurau activitatea în piaţa Badea Cârţan, cele mai multe erau babe venite să vândă şi ele un pătrunjel, o ceapă verde sau un mărar pentru a-şi cumpăra o bucată de pâine. Cum sunt un exemplu grăitor şi un real pericol pentru evaziunea fiscală din România, babele s-au trezit cu pătrunjelul confiscat pentru că atunci când l-a luat din grădină a uitat că îi trebuie şi documente prin care trebuie să justifice că pătrunjelul este proprietate personală.