vineri, 13 mai 2011

Timişoara / Ziua mondială a Comerţului Echitabil

În 14 mai 2011, milioane de mici producători, meşteşugari, fermieri şi manufacturieri, producători Fair Trade, comercianţi şi consumatori vor sărbători Ziua mondială a Comerţului Echitabil (World Fair Trade Day).
World Fair Trade 2011 are ca temă "Comerţ echitabil pentru oameni – Adu comerţul echitabil în lumea ta".
Criza economică globală, criza alimentară şi schimbările climatice afectează populaţia cea mai vulnerabilă din lume în modul cel mai profund. Mai mult de o treime din populaţia lumii trăieşte în sărăcie (2,7 miliarde de oameni trăiesc cu
mai puțin de doi dolari pe zii). Criza alimentară globală a adâncit şi mai mult această situaţie dramatică, întrucât 925 milioane de oameni suferă de foame.
Programul evenimentelor dedicate celebrării în Timişoara a zilei internaţionale a comerţului echitabil,14 mai, cuprinde de la 13.30-15, la Institutul Francez, Mediatecă (Bd. C.D. Loga nr. 46), o proiecție de film documentar "Vers un commerce équitable", de Martine Bouquin și Jean Lefaux (47min), şi "l'ile aux fleurs", de Jorge Furtado (13min), apoi de la ora 17, la Librăria Cărturești (Str. Mercy nr. 7), o dezbatere publică pe tema "Comerțul Echitabil – mize și premize", pentru ca de la ora 19, la Clubul Aethernative (Str. Mărășești nr. 14) să urmeze o proiecție de film documentar (organizată de Asociația Salvați Copiii, Timișoara), "Black Gold", de Marc Francis, Nick Francis (78min).