marți, 10 mai 2011

Timişoara / Alee a prieteniei româno-cehe în Piaţa Crucii

Martin LICENIK - atașatul economic al Ambasadei Republicii Cehe în România, însoțit de Ștefan Moțec – consulul onorific al Republicii Cehe la Timișoara și de Ales Buzu – om de afaceri, s-a întâlnit cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în cursul zilei de vineri, 6 mai, .
Scopul principal al vizitei a fost prezentarea și discutarea detaliilor organizării la Timișoara, în perioada 1-2 iunie a.c. a unui eveniment ceh: un seminar de horticultură și inaugurarea aleii prieteniei româno-cehe.
Menuța IOVESCU, Director General al CCIAT, a făcut o scurtă prezentare a relațiilor de colaborare ale CCIAT cu organizații din Cehia, exprimând dorința de intensificare a schimburilor comerciale și de echilibrare a balanței de comerț exterior.
În ceea ce privește investițiile cehe în județul Timiș, la 31 decembrie 2010 erau înmatriculate la Registrul Comerțului un număr de 13 societăți comerciale cu asociați din Cehia, cu un capital social subscris de 220.911 euro.
La seminarul de horticultură vor fi prezenți specialiști și reprezentanți a 5 firme de profil din Cehia, care vor prezenta ultimele noutăți și inovații în domeniu. Seminarul va fi urmat a doua zi de un parteneriat de afaceri, cu participarea firmelor românești interesate în a iniția relații de colaborare cu omologii cehi.
Parcul din Piaţa Crucii este locul unde va fi amenajată aleea prieteniei, străjuită pe margini de arbori ornamentali, donație a unei companii cehe al cărei reprezentant a foat prezent la întâlnire.