joi, 7 iulie 2011

Timişoara / OAMENII DE AFACERI CU EXPERIENŢĂ FAC ECHIPĂ CU TINERII ANTREPRENORI

City Business Development Centre (CBDC) Timişoara, Incubatorul de Afaceri Software şi Centrul de Transfer Tehnologic în Domeniul Software Timişoara au pus bazele unui protocol de colaborare prin care îşi propun să sprijine iniţiativele antreprenoriale high-tech şi din alte domenii creative din regiune.
Concret, principalele direcţii trasate sunt: promovarea proiectelor inovative, atragerea de sprijin şi capital pentru dezvoltarea iniţiativelor, respectiv crearea de comunităţi de profesionişti în diferite domenii.
Prin această colaborare, CBDC îşi propune să pună în valoare iniţiativele şi capacitatea creativă a companiilor locale, acţionând în principal pentru atragerea participării reprezentanţilor mediului de afaceri „matur” la acţiunile desfăşurate în cadrul parteneriatului.
"Finanţarea europeană pe care am obţinut-o pentru proiectul City Business Development Centre ne permite să dezvoltăm o componentă importantă de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local, orientată spre IMM-uri şi startup-uri din domenii inovative, un prim pas concret în acest sens fiind semnarea parteneriatului de astăzi. Mi-am propus să mă implic personal în acest proiect deoarece cred în dezvoltarea businessului la nivel local şi în potenţialul firmelor din Timişoara de a genera idei inovative ce pot deveni afaceri de succes", subliniază Ovidiu Şandor, CEO al ModaTim Investment S.A.
De cealaltă parte, Incubatorul de Afaceri Software şi Centrul de Transfer Tehnologic în Domeniul Software Timişoara vor acţiona pentru atragerea reprezentanţilor sectorului startup-urilor, freelancerilor şi specialiştilor.
"Prin protocol creăm pentru startup-urile inovative un spaţiu de comunicare și de acces la expertiză, resurse investiționale și la potențiale parteneriate comerciale cu oameni de afaceri reprezentând firme fanion ale mediului de afaceri regional. Contribuim astfel la dezvoltarea economică a întregii regiuni de Vest", concluzionează Radu Ticiu, Directorul Executiv al Incubatorului de Afaceri Software Timişoara.

Despre ModaTim Investment SA

ModaTim Investment SA a fost înfiinţată de către ModaTim SA. Societatea este investitorul şi dezvoltatorul complexului City Business Centre Timişoara. ModaTim SA este unul dintre liderii industriei textile româneşti. Societatea a fost înfiinţată în 1959 şi privatizată în 1994, de atunci fiind o societate 100% privată, cu capital integral românesc.

Despre City Business Development Centre

City Business Development Centre face parte din complexul de birouri clasa A, City Business Centre Timişoara, situat în zona centrală a oraşului, ce va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B şi C, cu o suprafaţă totală de 25.000 mp închiriabili.
Proiectul beneficiază de o finanţare europeană nerambursabilă în cuantum de 29.308.854,16 lei, cea mai mare obţinută până în prezent de un proiect privat din regiunea Vest, prin Programul Operational Regional (POR), administrat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest. Finanţarea europeană permite proiectului să includă o componentă majoră de sprijin pentru afacerile inovative din Timişoara. Clădirea, care va fi livrată în iunie 2012, va avea o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp destinaţi spaţiilor de birouri şi servicii şi va cuprinde un centru de conferinţe şi o zonă de serviced offices – birouri complet echipate.

Despre Incubatorul de Afaceri Software şi Centrul de Transfer Tehnologic în Domeniul Software Timişoara

Incubatorul de Afaceri şi Centru de Transfer Tehnologic în Domeniul Software, proiect comun al Universităţii „Politehnica” din Timişoara, Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Timişoara şi Consiliului Judeţean Timiş, este un instrument de sprijinire a iniţiativelor antreprenoriale în domeniul dezvoltării de aplicaţii software în Timişoara.
Până în prezent, Incubatorul de Afaceri a pus bazele a 4 comunităţi de tineri antreprenori şi specialişti IT, având circa 300 de membri, a creat aproximativ 100 de joburi şi a realizat, în ultimii 3 ani, peste 130 de evenimente pentru comunitatea IT.