joi, 7 iulie 2011

TIMIŞOARA / 8 IULIE - ZIUA TRANSPORTULUI PUBLIC LOCAL

Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la prima cursă a unui tramvai tras de cai în România, R.A.T.T. şi Primăria Municipiului Timişoara marchează acest eveniment prin mai multe acţiuni.
Cu începere de la ora 10:30 timişorenii vor putea admira flota de tramvaie din cadrul R.A.T.T. Vor rula tramvaiul tras de cai, „Gemenele”, vagonul restaurant „Timiş” şi un vagon platformă. De la ora 10.45 tramvaiul tras de cai va circula din Piaţa Maria până la Catedrală. Această porţiune face parte din primul traseu al oraşului din piaţa Sfântul Gheorghe FABRIC până în CETATE, care a fost dată în folosinţa în 8 iulie 1869. Până la ora 12.00 tramvaiele vor fi expuse în centru, lângă Catedrala Mitropolitană.
Circulaţia tramvaielor de pe liniile 1, 2, 5 şi 6 va fi deviată timp de trei ore, în intervalul 10:00 – 13:00. Acestea vor circula în felul următor: Liniile 1 şi 2 din Piaţa Maria vor circula prin Piaţa Bălcescu – Banatul – Piaţa Traian – Gara de Est şi retur; Linia 5 din Piaţa 700 – Piaţa Libertăţii – Piaţa Traian – Gara de Est – UMT – Piaţa Traian; Linia 6 din Piaţa 700 – Piaţa Libertăţii – Piaţa Traian – Prinţul Turcesc – UMT – Gara de Est – Traian.
Pe tot parcursul zilei de vineri, călătorii care vor circula cu mijloacele de transport ale R.A.T.T. vor beneficia de gratuitate. De asemenea, chioşcurile R.A.T.T. vor fi închise în aceeaşi zi, cu excepţia Centrului de Gratuităţi de pe Intrarea Doinei nr. 2, care va funcţiona până la ora 21.