vineri, 8 iulie 2011

Timişoara /Centru de inginerie de 20 de milioane de euro la Continental

Continental a pus vineri (8 iulie) la Timisoara piatra de temelie pentru un nou centru de inginerie si laboratoare de testare – investitie de 20 milioane euro cu o suprafata de 30.000 metri patrati (mp). Noua investitie vine in completarea unui centru de inginerie pe care Continental il are deja in Timisoara, in care lucreaza 1.800 de oameni, informează 0-100.hotnews.ro.
“Evenimentul de astazi este un semn al angajamentului nostru fata de Romania si domonstreaza importanta noastra pe harta Continental. Aceasta cladire ofera oportunitatea unei dezvoltari viitoare, in prezent centrul de inginerie din Timisoara avand 1.800 de angajati”, a declarat directorul general al cercetarii si dezvoltarii Continental in Romania, Christian von Albrichsfeld.
In Romania (la Timisoara, Sibiu si Iasi) Continental dezvolta produse pentru toate cele trei divizii ale grupului Automotive (Chassis&Safety, Interior si Powertrain), ca de exemplu: unitati de control al airbag-ului, sisteme de franare electronice, unitati de comanda a sasiului, sisteme de navigatie, unitati multimedia si radio, tahografe digitale, instrumente de bord, sisteme pentru managementul motorului, unitati de control pentru transmisie si pentru vehiculele hibride.
Din 1998-1999 si pana in prezent germanii de la Continental a investit in Romania 500 milioane euro si a generat in cei 11 ani de activitate peste 10.000 de locuri de munca.