vineri, 8 iulie 2011

Timişoara / Mircea Sandu îl declară persona non grata pe Marian Iancu

Azi, 8 iulie a.c., a avut loc, la Casa Fotbalului, o nouă ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a hotărât, printre altele, şi a aprobat, cu 10 voturi pentru și două împotrivă, solicitarea președintelui Federației Române de Fotbal, de a propune Adunării Generale a FRF declararea ca persona non grata a domnului Marian Iancu.
Iată conţinutul integral al solicitării lui Mircea Sandu:
................................................
07 iulie 2011
Către
Comitetul Executiv al FRF
Re:
Sancţiuni aplicabile domnului Marian IANCU
Stimaţi Domni,
Având în vedere prejudiciile de imagine aduse Federaţiei Române de Fotbal şi fotbalului românesc prin declaraţiile date mass-media de natură a aduce atingere onoarei şi reputaţiei mai multor oficiali,
În temeiul dispoziţiilor art.28 din Regulamentul de aplicare a Statutului FRF, “La propunerea Comitetului Executiv, Adunarea Generală a FRF poate hotărî, cu efect imediat și consecințele prevăzute în Regulamentul disciplinar, declararea unui oficial “persona non grata” – persoană neagreată în structurile fotbalului - în situația în care acesta încalcă grav statutul și regulamentele FRF sau, prin comportamentul său ofensator, faptele și acțiunile întreprinse aduc atingere imaginii și prestigiului Federației Române de Fotbal, fotbalului românesc în general.”, coroborate cu dispoziţiile art. 55 alin. 2 lit. j din Statutul FRF cu privire la sancţiunile aplicabile persoanelor fizice.
Menţionăm că declaraţiile de natură a aduce prejudicii de imagine Federaţiei Române de Fotbal şi fotbalului românesc sunt numeroase, iar sancţiunile discplinare pronunţate împotriva domnului Marian IANCU nu au avut efectul de a-l determina pe acesta să înceteze declaraţiile jignitoare şi calomnioase la adresa oficialilor, arbitrilor şi chiar a antrenorilor şi jucătorilor.
Pentru toate cele de mai sus:
Solicităm Comitetului Executiv să propună Adunării Generale a FRF declararea ca persona non grata a domnului Marian IANCU.
Preşedinte FRF,
Mircea SANDU
..................................................