sâmbătă, 9 iulie 2011

Timişoara / Cum va arăta Centrul Intermodal Johnny Weissmuller?

Adetim a postat pe site Masterplanul Centrului Intermodal Johnny Weissmüller , proiectat de către PLANCONTROL , în ceea ce priveşte zona de 100 hectare pe care se va ridica Platforma intermodală Johnny Weissmuller de lângă Timişoara, mai exact la Remetea Mare.

Motivaţia platformei intermodale o constituie faptul că cea mai mare parte a bunurilor de consum europene sunt produse în Orientul Îndepărtat şi transportate în Europa prin Marea Mediterană.
Un traseu mai scurt de aprovizionare, prin Marea Neagră şi portul Constanţa, înseamnă un mod mult mai rapid şi mai ieftin de mărfuri de transport.
Cum axa de transport principal în Europa de Est, existentă sau în construcţie, trece prin Timişoara şi judeţul Timiş, Timişoara situându-se la jumătatea distanţei dintre Constanţa şi Viena, fiind şi principalul oraş din zona de cooperare economică Dunăre-Criş-Mures-Tisa , Timişoara are numeroase legături rutiere şi feroviare pentru întreaga regiune.
100 Ha de spaţiu pentru logistică, producţie şi depozitare, cu încă 1000 de hectare disponibile de jur împrejur, cu acces rapid la coridorul IV pan-european, Centrul Intermodal Johnny Weissmuller este deocamdată doar un proiect.