luni, 4 iulie 2011

Timişoara / Nici un elev de 10 la bacalaureat din 7000

"În primul rând doresc să îi felicit pe cei 90.765 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat, pe părinţii, profesorii şi învăţătorii lor. Pentru prima dată societatea întreagă ştie că diploma lor de bacalaureat are o valoare câştigată prin seriozitate, muncă, onestitate, perseverenţă şi adeseori modestie.
În mod special doresc să îi felicit pe cei 65 de elevi din România care au obţinut media 10. Ei şi profesorii lor ne demonstrează zi de zi că se poate, iar pentru a le recunoaşte excelenţa, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va organiza o ceremonie de premiere a acestor elevi la Bucureşti" - a spus ministrul Învăţământului, Daniel Funeriu.
Conform Agerpres, patru licee din Timişoara nu au reuşit să prezinte în examenul de bacalaureat din această sesiune niciun candidat capabil să promoveze examenul de maturitate, iar alte două licee au reuşit să dea doar câte doi elevi care vor obţine diploma de absolvenţi.
Potrivit Inspectoratului Şcolar, aceste rezultate fac ca promovabilitatea să fie de circa 31 % în acest an ( doar Covasna şi Mehedinţi s-au prezentat mai slab), faţă de anii anteriori, când peste 80% dintre candidaţi au obţinut diploma de maturitate din prima sesiune de bac. În judeţ, circa 7.000 de elevi de clasa a XII-a s-au putut prezenta la examenul de bacalaureat. Nu s-a înregistrat nicio notă de 10, şi doar 100 de tineri au reuşit să obţină medii peste 9.