vineri, 8 iulie 2011

România / Campionul mondial Lucian Bute, gata să-l bată măr pe francez

Boxerul român Lucian Bute, campionul mondial IBF, şi challengerul său, Jean-Paul Mendy, au trecut cu succes examenul cântarului oficial, desfăşurat vineri la Hotel Marriott, cu o zi înainte de gala "Campion pentru România", care va avea loc la pavilionul Romexpo din Capitală.
Lucian Bute a cântărit 76,150 kg, cu doar 50 de grame mai puţin decât limita categoriei super-mijlocie (76,200 kg), în timp ce Mendy s-a încadrat mult mai uşor în categorie, cu 75,300 kg.
Campionul român este neînvins în carieră, câştigând toate cele 28 de meciuri disputate până acum ca profesionist. Nici adversarul său nu a cunoscut până acum înfrângerea, francezul având în palmares 29 de victorii şi 1 egal.
Cântăreaţa Andra va intona imnul naţional înaintea partidei dintre Lucian Bute şi francezul Jean-Paul Mendy, contând pentru titlul mondial în versiunea IBF, la categoria supermijlocie, în cadrul galei programate la 9 iulie la Romexpo, ce va fi transmisă în direct de Pro TV.
Lucian Bute şi-a apărat cu succes titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea, într-un meci disputat, în data de 20 martie, la Centre Bell din Montreal.