Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în calitate de partener în cadrul Proiectului „Ințiativă transfrontalieră pentru activități de cercetare, dezvoltare și cooperare între instituții din domeniul educațional, economic și științific din Banatul istoric, ca și contribuție la îmbunătățirea competitivității și identității regionale, în concordanță cu standardele Uniunii Europene”, finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România–Serbia, organizează, în perioada 13 – 14 iulie 2011, la Kovačica (Serbia), o misiune economică de participare la Preparational Conference, 14 iulie 2011, de la ora 11, la Centrul de Afaceri si Recreere RELAX.
Teme prezentate în cadrul conferinţei sunt legături istorice şi tradiţionale între Banatul sârbesc şi Banatul românesc, economia Banatului istoric, oportunităţi şi activităţi de cercetare şi dezvoltare.
Temele vor fi susţinute de Prof. dr. Slavica Nikolic, Facultatea de Ştiinţe Tehnice, Universitatea din Novi Sad, Conf. dr. Slobodan Adzic, Facultatea de Management, Universitatea din Novi Sad, Dr. Dragovan Milicevic, reprezentant Compania ADM Consulting Vrsac, Prof.univ.dr. Marcel Tolcea, Universitatea de Vest Timişoara.
Conferinţa este dedicată dezvoltării Banatului sârbesc şi românesc prin dialoguri şi comunicare între actorii interesaţi de dezvoltare economică regională, instituţiile educaţionale, ştiinţifice şi de cercetare, universităţi, organizaţii neguvernamentale şi agenţi economici, precum şi modalităţii de definire pentru îmbunătăţirea competitivităţii regionale.
Participarea este gratuită, serviciile de transport, cazare, cină şi participarea la conferinţă fiind asigurate prin proiect.
Proiectul este derulat de CCI Pančevo în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Fundația pentru Cultură și Educație “Ioan Slavici” Timișoara și camerele economice regionale Kikinda și Zrenjanin.
Înființarea unui Centru pentru Dezvoltarea Economică a Regiunii Banat cu sediul principal la Pancevo și o filială la Timișoara, crearea unui Club de afaceri româno-sârb, organizarea de evenimente economice și științifico-educative (expoziții-târguri, seminarii, conferințe), acordarea de servicii de consultanță și advocacy privind aspecte de import–export, proceduri vamale, certificate de origine, tranzacții financiare etc. sunt principalele obiective pe care le vizează acest proiect.
Informaţii suplimentare la tel. 0374160949, 0256/490771, e-mail: rafaela.colban@cciat.ro, Rafaela Colban, consilier DRE.